För över 10 år sedan startade motorintresset på allvar för Per Jonsson genom att bygga om familjebilen Volvo S40 från en 200 hästkrafter stark familjeracer till en över 400 hästkrafter stark motorvägsmissil som erbjöd prestanda utöver det vanliga. 

Med blodad tand slutade dock inte byggandet där och två år senare kunde Per presentera världens då starkaste fyrcylindriga Volvomotor i motorserien. I ett oberoende effekttest presterade den 1.85 liter 'lilla' fyrcylindriga motorn häpnadsväckande 975 hästkrafter och 833 Newtonmeter! 

Modifieringarna av motorn blev omfattande och gav insikter och erfarenheter inom motortrimning som kom att lägga grunden för PJ-Performance. 

Per Jonsson är grundare och ägare av PJ-Performance som startades 2008 och som idag erbjuder uppgraderingar för allt mellan företagsbilen som behöver extra omkörningskapacitet, till entusiastfordonet med ambitioner på extrem prestanda. 

Att vara bäst på allt är idag en omöjlighet men för att kunna erbjuda Dig som kund det bästa marknaden har att erbjuda så arbetar PJ-Performance med samarbetspartners som inom sitt område är världsledande. Genom åren har PJ-Performance byggt upp ett samarbetsnät med världens bästa leverantör som Du som kund får ta del av som komplement till de trimsatser som är utvecklade av PJ-Performance själva. 

Hjärtat i verksamheten består av marknadens mest sofistikerade och avancerade verktyg för justering av styrsystem till bilmotorer. 

PJ-Performance har tillgång till de mest avancerade programmeringsutrustningarna samt givetvis även en chassiedynamometer med kapacitet att emulera alla tänkbara körsituationer under kontrollerade former samtidigt som den kan mäta effekter över 1.000 hästkrafter. 

På PJ-Performance gissar vi inte vilka effekter som trimsatserna levererar – vi mäter! 

Välkommen till PJ-Performance för en diskussion om vad vi kan hjälpa just Dig med. 

Per Jonsson